YOZGAT / ÇEKEREK - Çekerek Şehit Özgür Ocak Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Çanakkale Savaşı’nın tarihimizdeki önemi getirdiği zaferin yanı sıra hem 1. Dünya Savaşı’nın seyrini hem de Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu durumu değiştirmesinde yatar. Batılı Devletlerin Türkleri Avrupa’dan ve Osmanlı topraklarından silme hayalleri bu zaferle hüsrana uğrar. Balkan Savaşları’nda alınan yenilgilerden sonra umutsuzluğa kapılan Türk milletinin umutlarını yeniden yeşertir. Bu yönüyle tarihte 18 Mart Türklerin batıya olan ilerleyişinin ve gücünün yeniden başladığı gün olarak bilinir. Çanakkale zaferinin tarihi olan 18 Mart her yıl binlerce şehidimizin anıldığı gururlu bir gün olarak tarihimizdeki sarsılmaz yerini almıştır. Türk milleti için 18 Mart önemi ve sonuçlarıyla ne olursa olsun gücümüzün ve umudumuzun asla tükenmediğini tüm dünyaya göstermiştir.

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber,

Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet eylesin mekanları cennet olsun.

Okulumuzda yapılan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programında emeği geçen öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Programımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve manevî bilincini arttırmak ayrıca onlara yeni ufuklar açabilmek amacıyla düzenlediğimiz Nevşehir-Konya gezimizde; öğrencilerimiz  bir dönem okulumuzun da öğrencisi olan Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Metin Aksoy' u ziyaret etti. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

May

17.05.2023 tarihinde ilçemiz genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında 1. olduk. 1. olmamızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz.

Kas

Din Ögretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde öğrencilerin imam-hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği uygulamaları üzerine meslek dersi öğretmenlerimizin katılımıyla okulumuzda çeşitli yarışmalar gerçekleştirilmiştir.

Kas

Eseri üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen öğretmenler arası masa tenisi turnuvasında okul müdürümüz Halil KARATAŞ 1. olmuştur. Kendisini tebrik ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen öğretmenler arası masa tenisi turnuvası okulumuzda gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Ekm

Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak adına okulumuzda günlük olarak okuma saati uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Ekm

Okulumuzda Covid-19 tedbirleri kapsamında günlük olarak öğrencilerimize maske dağıtımı ve okul girişlerinde ateş ölçümü yapılmaktadır.

Ekm

12. sınıf öğrencilerimizin sınav stresinden uzaklaşıp rahatlayabilmeleri için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte futbol müsabakası gerçekleştirdik.

Ekm

12. sınıf öğrencilerimize yönelik TYT deneme sınavı gerçekleştirildi.

Covid-19 Okul Hijyen Çalışmaları

SABAH NAMAZININ FAZİLETİNİ BİLSENİZ!..

"Yüce Peygamberimiz buyuruyor ki, 'Her kim sabah namazını kainatla beraber, tabiatla beraber dirilerek, haşrolarak eda ederse, o Allah'ın koruması altındadır' Sevgili gençler, hep Allah'ın korumasında olasınız. Allah'ın koruması üzerinizden eksik olmasın. Başka bir hadisi şerifinde de Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor, 'Eğer siz her sabah böyle uyanıp gelip cemaatle sabah namazı kılmanın faziletini, kıymetini bilseydiniz, gücünüz yetmediği zamanlarda sürünerek gelirdiniz' Ama Allah bize güç vermiş, kuvvet vermiş, nasip etmiş, hep beraber geliyoruz yüce divanda duruyoruz, Allah'ın huzurunda bu güzel ibadeti eda ediyoruz. Allah bizden güç ve kuvveti almasın. Allah bizden kainatla beraber dirilme gücünü hiçbir zaman almasın."

İLÇE MÜFTÜĞÜ VAİZLERİMİZE VE GENÇLİK KOORDİNATÖRLĞÜNE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKR EDERİZ.

YER: MERVE CAMİİ ( ESKİ HASTAHANE YANI)